Начин на приготвяне
От готовото тесто се оформят малки топчици, не по-големи от орех, намазват се с разбит жълтък и се изпичат във фурната.
Каймата се омесва с готовите подправки и другото яйце, омесва се и се оставя в хладилника да престои. След това от нея се оформят малки кюфтенца и се изпържват.
Луканката, кашкавалът и топеното сирене се нарязват. Краставицата се обелва на ивици и нарязва на шайби. Чери доматчетата се разполовяват.
От филийките тостерен хляб се изрязват кръгчета с помощта на кръгъл резец. Част от получените кръгчета се намазват с краве масло, а другата с крема сирене.
Магданозът се реже на ситно и се поръсва на част от хапките. Идва ред на въображението.
С помощта на коктейлните клечици се набождат топено сирене, краставица, луканка, маслинка. Вместо луканка може да се сложи прошуто, вместо топено сирене резенче кашкавал. Върху хлебните топки се забождат топено сирене, краставица, кюфтенце.
Могат да се комбинират хлебче, краставица, доматче, прошуто. Вариациите за платото са въпрос на собствено виждане, стига да са разнообразни и да привличат окото.