Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Керевиз с макарони на фурна

Керевиз с макарони на фурна

Керевиз с макарони на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • керевиз - 1 глава
  • макарони - 250 г или юфка
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • краве масло - 20 г
  • галета
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Обелените керевиз и картофи се полусваряват в малко подсолена вода.

Отцеждат се, настъргват се на ренде и се смесват с макароните и ситно нарязаните домати (или доматеното пюре).

Сместа се изсипва в тавичка, намазана с мазнина, заглажда се и се наръсва с растителното масло. Приготвя се заливка от разбитите с киселото мляко яйца, сол и червен пипер, която се прибавя към ястието.

Тавичката се стръсква леко и ястието се наръсва с галета. Върху галетата се разпределят шахматно тънки парченца от кравето масло.

След това ястието се пече в умерена фурна около 30 мин. Поднася се топло и с доматен сок или студен зеленчуков бульон (в чаши) и салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: