Керевиз с макарони на фурна

17/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак401
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • керевиз - 1 глава
  • макарони - 250 г или юфка
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • краве масло - 20 г
  • галета
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Обелените керевиз и картофи се полусваряват в малко подсолена вода.

Отцеждат се, настъргват се на ренде и се смесват с макароните и ситно нарязаните домати (или доматеното пюре).

Сместа се изсипва в тавичка, намазана с мазнина, заглажда се и се наръсва с растителното масло. Приготвя се заливка от разбитите с киселото мляко яйца, сол и червен пипер, която се прибавя към ястието.

Тавичката се стръсква леко и ястието се наръсва с галета. Върху галетата се разпределят шахматно тънки парченца от кравето масло.

След това ястието се пече в умерена фурна около 30 мин. Поднася се топло и с доматен сок или студен зеленчуков бульон (в чаши) и салата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар