Начин на приготвяне
Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Обелените керевиз и картофи се полусваряват в малко подсолена вода.
Отцеждат се, настъргват се на ренде и се смесват с макароните и ситно нарязаните домати (или доматеното пюре).
Сместа се изсипва в тавичка, намазана с мазнина, заглажда се и се наръсва с растителното масло. Приготвя се заливка от разбитите с киселото мляко яйца, сол и червен пипер, която се прибавя към ястието.
Тавичката се стръсква леко и ястието се наръсва с галета. Върху галетата се разпределят шахматно тънки парченца от кравето масло.
След това ястието се пече в умерена фурна около 30 мин. Поднася се топло и с доматен сок или студен зеленчуков бульон (в чаши) и салата.