Варени картофи, пържени с лук

13/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 - 4 бр.
  • мазнина - ½ ч.ч. (може и свинска мас или сланина, нарязана на кубчета и изпържена до зачервяване)
  • сол
  • черен пипер
  • ким
  • кашкавал
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, обелени и измити, се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и след като изстинат, се нарязват на кубчета.

Лукът, нарязан на полумесеци, се запържва в мазнината до светло-жълт цвят.

Прибавят се картофите, разбъркват се с лука и се пържат, докато хванат коричка.

Оттеглят се от огъня и се наръсват със стрит в сол ким и черен пипер и се държат захлупени с капак до поднасянето, когато се наръсват обилно със сирене или настърган кашкавал.

Разновидност: Вместо със сирене или кашкавал картофите може да се поднасят със задушени зеленчуци, със задушени гъби, с пържено кисело зеле, с пържени с яйца домати и др.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар