Баница с месо и лук

02/01/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • вода - 400 мл хладка
  • сол - 1 щ.
  • За плънката
  • телешко месо - 500 г
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти омесваме тесто, намазваме го с олио, покриваме с кърпа и оставяме на топло около 30 минути.

Накъсваме го на толкова топки, колкото кори искаме да разточим. Смиламе месото на кайма или го накълцваме много на ситно. Задушаваме лука в мазнина и прибавяме каймата.

Сваляме от огъня и подправяме с черен пипер и сол на вкус. По желание в плънката може да сложим и 1 твърдо сварени яйца, нарязано на дребно.

Разточваме кори от тестените топки. Редим ги една върху друга, като разпределяме между тях и плънка. И нареждаме баницата в намаслена тавичка, като обикновена баница. Печем загрята фурна до зачервяване. Вкусна и питателна баница с месо!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар