Начин на приготвяне
Първо се активира маята в топлата вода с 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно се разбърква и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавят се киселото мляко, яйцата, солта и олиото.
Замесва се средно меко тесто, което втасва 30 минути на топло. Разделя се втасалото тесто на 8 малки топки и едно голямо топче за средата на питката. Във всяко топче поставяме парченца натрошен шоколад.
Оформят се топчета и нареждаме в намаслена тава.Оставя се да втаса на топло докато напълни тавата.
С пръст се прави вдлъбнатина на всяко топче и поставяме парче локум върху всяко топче.
Намазва се с разбит жълтък, поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.