Начин на приготвяне
От продуктите по-горе замесваме тесто, което оставяме да втаса. С тези продукти можем да си направим две питки. Разделяме самото тесто на 4 топки. Всяка една разточваме.
В тава с хартия поставяме първата кора, която намазваме с мекото масло и поръсваме с настърганото сирене. Върху това поставяме другата кора.
С помощта на ринг, а може и с чаша, ако нямате ринг, леко притискаме средата на питката.
Започваме да режем с нож от страната на кръга към края. Трябва да се получат 16 парчета.
Вземаме едно от парчетата и поставяме върху съседното. Така правим и с останалите.
След това вземаме първото парче, усукваме и го навиваме навътре към средата, като охлюв. Усукваме и останалите, но ги навиваме навътре.
След като е готова питката я оставяме отново да втаса.
В отделен съд смесваме жълтъка с малко прясно мляко и олио и разбъркваме. С готовата смес намазваме питката.
Поставяме във фурната и печем на 170 градуса до готовност.