Фрикасе от керевиз

16/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак405
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • керевиз - 2 глави (и десетина листенца от керевиз)
  • масло - 2 с.л. Растително
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 малка винена чаша
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • лимон - 1 бр
  • лимонова кора - 1 бр настъргана
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният керевиз се нарязва на кубчета и заедно със ситно нарязаните листенца и растителното масло се вари в кипяща подсолена вода на тих огън до омекване.

Прибавя се виното, а малко по-късно – омесена от маслото и брашното топка.

Ястието фрикасе се разбърква леко и се вари на тих огън десетина минути, посолява се, подправя се с лимоновия сок, лимоновата кора и сметаната, наръсва се с черен пипер и се оттегля от огъня, захлупено с капак.

Поднася се с задушен ориз с грах. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар