Кисело зеле с ориз на манджа

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
154
02/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо847
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • ориз - 1 в.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ситно зелката и я задушаваме в 3 с.л. олио, докато омекне.

В останалото олио запържваме ситно нарязания праз, прибавяме ориза, червения пипер и наливаме 1 ч.ч. вода.

Слагаме зелето, черния пипер, дафиновия лист, наливаме зелевата чорба и оставяме манджата да се вари на тих огън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар