Сарми от леща в лозови листа

18/02/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме почистената леща в студена вода за 4-5 часа.

В олиото задушаваме настърганите на ренде картофи, магданоза, нарязан заедно с дръжките, и джоджена. Прибавяме настърганите домати. Щом клокне, сипваме измития ориз, черния и червения пипер.

През това време сме сварили лещата за около 20 минути в студена вода. Изсипваме лещата към горната смес, разбъркваме хубаво и свиваме стегнати сармички с предварително попарените в подсолена вряща вода за около 2 – 3 минути.

Нареждаме сармите плътно в тенджера, заливаме ги с чаша и половина вода, малко олио и захлупваме с чиния.

Варим ги около 1 час на тих огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар