Салата за ракия

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
26/12/2018
"Ето така трябва да се кръщават салатите, за да няма недоразумения - пише, че е за ракия - знаете какво да правите "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 692
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно, моркова обелен се рендосва на едро, червено цвекло се обелва тънко и също се настъргва на ренде.

Цвеклото поставяме в отделна чиния да не оцвети зелето. Смесва се зеле и моркови, поръсваме със сол и намачкваме с ръце да омекне.

В две стъклени купи сипваме в едната зеле и моркови, а в другата първо зеле, следва червено цвекло и покриваме със зеле и малко цвекло.

Дресингът се разбърква и с лъжица се залива всяка зелева салата.

Ракиената салата се декорира с маслини, поръсваме магданоз и поднасяме.

Чудесна салатка за ракия!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар