Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешко филе с пресен лук и сметана

Пилешко филе с пресен лук и сметана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилешко филе с пресен лук и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко месо - гърди 500 г
  • гъби - печурки 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бульон - пилешки 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на малки парчета, гъбите на ивички, връзката лук на ситно, подправете със солта и черния /бял/ пипер.

Поставете продуктите в тавичка, като ги залеете с олиото, виното и пилешкия бульон.

Оставете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 минути, след което добавете сметаната, към която сте добавили настъргания кашкавал и печете още 5-7 минути запеканката.

Поднесете пилешкото филе с пресен лук и сметана.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нали
Нали
Довечера в менюто е тази рецепта.
15.01.2020 14:56
Елизабет Христова
Елизабет Христова
Малко я промених, но се получи добре. Забравих бульона, понеже винаги забравям по нещо. Но пък сложих топено и пушено сирене и малко кис.краставички. Първо запържих пилето и гъбките, лука и останалите продукти, всичко в тавата, залято със сметана и кашкавал и запеких във фурната и воаля. Да ви е вкусничко!
24.01.2017 01:49
1