Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Бакла с тиквички плакия

Бакла с тиквички плакия

Бакла с тиквички плакия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бакла - ½ кг млада
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 връзка
  • магданоз
  • копър
  • растително масло - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата, след като се почисти и измие, се посолява, претрива се с ръце и се изплаква.

Тиквичките, остъргани от кората, се нарязват на колелца с дебелина около 0. 5 см, а лукът се нарязва на ситно.

Така подготвените зеленчуци се слагат в съд, заливат се с вода, колкото да се покрият, и се варят до омекване.

Прибавят се копърът и магданозът, ситно нарязани, брашното, размито в студена вода, и растителното масло.

Ястието ври на тих огън още десетина минути.

Преди свалянето му от огъня се прибавят сол, лимонов сок черен пипер.

Плакията може да се поднесе топла, но студена е по– вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: