Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рулца»Рулца от херинга

Рулца от херинга

Рулца от херинга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • херинга - 400 г маринована
  • За плънката
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 бр.
  • маслини - 200 г без костилки
  • царевица - 200 г
  • чесън - 100 г
  • копър
  • За маринатата
  • морска сол
  • оцет
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на маринова херинга: Херингите се изчистват, като се оставя кожата им. Нарязват се на ивички и се накисват за 2-3 седмици в марината, приготвена от морска сол, оцет и олио.

След като се извади рибата, се изстисква, полива се с лимон и олио и така се съхранява в хладилник.

За по-лесно може да се използва готова херинга. Тя се нарежда в средата на чиния.

Върху нея се нарежда плънка, приготвена от изброените съставки, нарязани ситно. Рибата се навива на охлюв и се прикрепва с клечки за зъби.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: