Начин на приготвяне
Почистените и измити гъби и лук се нарязват на филии, посоляват се и се оставят в отделни съдове. Морковът се нарязва на колелца, а целината – на дребни кубчета.
На дъното на тенджерата се слага малко от разтопеното масло и един пласт от лука.
Върху него се разпределят няколко колелца от морковите и кубчета от целина и 1 скилидка чесън.
Покриват се с част от гъбите и се наръсват с масло, черен пипер и магданоз.
Отново се слага лук над него моркови, целина и чесън и се покриват с гъби.
Наръсват се масло и част от подправките.
По този начин се подреждат и останалите продукти.
Заливат се с 1 чаена чаша гореща вода и ястието се задушава на тих огън.
Постепенно се добавя виното.
Брашното се размива в студена вода и се изсипва отгоре 5 мин преди оттеглянето на ястието от огъня.
Наръсва се с нарязан магданоз и счукан черен пипер и се залива с останалото разтопено масло.
Към това ястие се поднасят галушки, кнедли (може юфка или макарони) и салата по избор и според сезона.