Народно ястие с гъби и лук

18/12/2018
"Вкусотии от кухнята на баба в най-добрите български традиции "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 225
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете почистените и нарязани гъби в тенджера, в която сте сложили маслото, ситно нарязания лук и солта.

Оставете да се задушават във водата, която се отделя от тях.

Когато започнат да се запържват, ги наръсете с брашното и долейте кипяща вода, колкото е необходимо.

Поръсете със счукана чубрица и оставете гъбите да се доготвят. Сервирайте приготвените гъби в масло като мезе за вино или бира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар