Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Народно ястие с гъби и лук

Народно ястие с гъби и лук

Народно ястие с гъби и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусотии от кухнята на баба в най-добрите български традиции"

Необходими продукти

  • гъби - 1 кг
  • масло - 70 г
  • лук - 2 глави кромид или 1 връзка пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете почистените и нарязани гъби в тенджера, в която сте сложили маслото, ситно нарязания лук и солта.

Оставете да се задушават във водата, която се отделя от тях.

Когато започнат да се запържват, ги наръсете с брашното и долейте кипяща вода, колкото е необходимо.

Поръсете със счукана чубрица и оставете гъбите да се доготвят. Сервирайте приготвените гъби в масло като мезе за вино или бира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: