Орехови ъгълчета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
Орехови ъгълчета1 / 2
26/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • нишесте - 50 г
  • масло - 150 г
  • захар - 185 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • белтъци - 1 бр.
  • конфитюр - 2 с.л. от дренки
  • орехи - 150 г счукани
  • сметана - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и набухвателят се смесват. Добавят се половината масло (накъсано), 65 грама захар, 1 пакетче ванилия и белтъкът и се замесва еластично тесто. Покрива се и се оставя 30 минути в хладилник.

Фурната се загрява до 175 градуса. Разточеното тесто за сладки се разстила в тавата и се намазва с конфитюр от дренки.

Останалата захар и втората ванилия се разтопяват в светъл на цвят тиган. Добавят се орехите, останалото масло и всичко добре се разбърква.

Разрежда се с 2 супени лъжици вода и със сметаната и се карамелизира до златисто кафяво.

Тази маса се намазва върху блата и се запичат 15 минути във фурната. След като изстине, се нарязва на триъгълници.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: