Гратенирана лучена супа

15/05/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на много тънки кръгчета.

Запържва се в тенджера, в която предварително е загрято олиото. При постоянно бъркане към него се добавят брашното (лъжица по лъжица) и виното (на тънка струйка).

Към сместа се налива водата и супата се оставя да ври на средносилен котлон около 6 минути.

През това време хлябът се реже на тънки филийки и се препича до златисто на тостер.

Супата се изсипва в огнеупорен глинен съд. Отгоре се подреждат филийките. Докато са още горещи се поръсват с настърган кашкавал.

Съдът се слага в предварително загрята фурна. Оставя се вътре, докато кашкавалът придобие златист цвят. Тогава супата може да се смята за гратенирана. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар