Пържена сьомга със зеленчуци

06/06/2019
"Рибни изкушения за онези, които искат да се насладят на качествена и вкусна храна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелен боб - 300 г
  • сол
  • чушки - 2 броя жълти
  • тиквички - 1 броя
  • домати - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • сьомга - 600 г
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вино - 125 мл бяло
  • рибен бульон - 125 мл
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеният зелен боб се сварява в подсолена вода. Чушките, тиквичката и доматите се нарязват на парченца, лукът - на кубчета.

Сьомгата се поръсва се със сол, пипер и лимонов сок. Запържва се и се изважда.

В същата мазнина се запържват зеленчуците. Добавят се виното, бульонът и дафиновият лист и се задушават около 7 минути.

Рибата се слага върху зеленчуците и се задушават заедно още 5 минути.

Украсете с маслини и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар