Начин на приготвяне
Бисквитите се правят на трохи и се смесват със захарта и разтопеното масло. Сместа се разбива добре с вилица, докато стане хомогенна.
С нея се покрива дъното на тортена форма за печене, като се натиска плътно с шпатула, за да се получи компактност.
Блатът се изпича в предварително загрята фурна на 180 градуса – трябва да стане хрупкав.
Прасковите се обелват, една от тях се запазва цяла, а останалите се нарязват на дребни парченца. Те се разбиват с пасатор, заедно с яйцата, изварата и захарта, докато сместа стане мека и маслена.
Тортената форма за печене се допълва (върху блата) с крема от праскови и тортата се запича отново 15 минути. Изважда се от фурната и се оставя да изстине.
Бадемите се нарязват на филийки и се запичат. Отделената цяла праскова се нарязва на тънки филийки и тортата се украсява с тях и с бадемите.