Пиле по римски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Пиле по римски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • шунка - 60 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 350 г
  • чушки - 2 бр.
  • бяло вино - 4 лъжици
  • зехтин - 3 лъжици
  • масло - 40 г
  • брашно
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилето на четвъртинки. Посолете го, поръсете с черен пипер и брашно и изпържете от двете страни в масло и 1 лъжица зехтин. Извадете пилето и в останалата мазнина изпържете лука до пожълтяване. Прибавете нарязаната на ивички шунка, виното, порциите пилешко месо, розмарин.

Варете докато виното се изпари. Прибавете попарените, обелени и ситно нарязани домати и задушете под похлупак за около 30 минути. Нарежете чушките на широки ивички, изпържете ги в мазнина и ги прибавете към пилето, като продължавате да задушавате до омекване.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: