Бяла торта със сладолед

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
159
04/06/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта и настърганата лимонова кора до пухкавост. Добавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и накрая – белтъците, разбити на твърд сняг.

Сместа се сипва в кръгла намаслена форма за торта, наръсена с брашно и се пече в средно загрята фурна. Изважда се и се оставя да изстива.

С нож се издълбава сърцевината на блата, като се оставят краищата с дебелина 3 см. В средата се сипва портокаловият ликьор. Тортата се напълва със сладоледа и се слага във фризера.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и се добавя захарта с меда. Тортата се покрива с тази глазура, и когато стегне, се украсява с пурички.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар