Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Шницели»Шницели от пуешко с бадеми

Шницели от пуешко с бадеми

Шницели от пуешко с бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 400 г
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • пуешко месо - 4 пържоли от гърди
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бадеми - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, слага се в тефлонова тенджера и се пасира в една супена лъжица масло. Добавя се бобът и се влива бульонът. Варят се около 8 минути.

Пуешките пържоли се измиват, подсушават се, и от двете страни се посоляват и поръсват с черен пипер. Овалват се в брашното, после се топват в разбитото яйце.

Посипват се с бадемовите ядки, които плътно се прилепват по тях. Запържват се в същата мазнина, по 3 минути от всяка страна, като внимателно се обръщат.

Готовите шницели се сервират с фасула.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: