Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кейк с черен чай

Постен кейк с черен чай

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k657
Постен кейк с черен чай1 / 2
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • мед - 200 г
  • пудра захар - 200 г
  • черен чай - 1 ч.ч. сварен
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • портокалова кора - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокаловата кора се реже на ситни ивички.

Брашното се разбърква със содата. Меда се разтопява. Всички продукти се смесват и се бъркат до получаване на хомогенна смес за кейка.

Сместа се изсипва във форма за кейк, чието дъно и степени се намазват обилно със олио.

Сладкишът се пече бавно, на умерена фурна, като по средата на печенето се покрива отгоре с домакинско фолио, за да не изгори.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: