Постен кейк с черен чай

13/12/2018
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокаловата кора се реже на ситни ивички.

Брашното се разбърква със содата. Меда се разтопява. Всички продукти се смесват и се бъркат до получаване на хомогенна смес за кейка.

Сместа се изсипва във форма за кейк, чието дъно и степени се намазват обилно със олио.

Сладкишът се пече бавно, на умерена фурна, като по средата на печенето се покрива отгоре с домакинско фолио, за да не изгори. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар