Панирани гъби с бяло вино

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
773
93
12/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нарязват на трески с дебелина 1 см, посоляват се леко и се наръсват с черен пипер.

От брашното, виното, солта, бакпувера, жълтъците от яйцата и разбитите на сняг белтъци се приготвя тесто (по -гъсто от палачинково тесто). То ни е необходимо за паниране.

Гъбите кладница се потапят в тестото и се изпържват в загрятата мазнина до златисто оцветяване.

В същата мазнина след гъбите се изпържват хлебните филии.

Панираните гъби се поставят върху изпържените хлебни филии и се гарнират с картофено пюре или доматен сос по избор.

Отделно (ако гарнитурата е пюре) може да се поднесе доматен сок, подправен с малко лимонов сок и щипка сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар