Телешко със зеле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Телешко със зеле
19/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Крехко телешко, което се топи в устата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 гр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зеле - 400 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • фъстъци - сурови 50 гр.
  • лук - 1 глава,
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 2 бр.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1/2 настъргана
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на малки парченца, се маринова в соевия сос. Нарязаното зеле се бланшира.

Месото се изважда от соевия сос и се изпържва в сгорещеното олио. Прибавят се обелените фъстъци и се пържи още малко.

Месото и фъстъците се изваждат от мазнината и в нея се пържат ситно нарязаните лук, чесън и люти чушки. Поръсват се с кориандър и лимоновата кора.

Прибавят се зелето, месото с фъстъците и маринатата. Подправя се със сол и черен пипер.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: