Супа от праз и ориз

07/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо913
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр. може и повече
  • ориз - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • зелев сок - 2 к.ч. от кисело зеле
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза (2 стръка) , измиваме добре и нарязваме на ситно. Моркова (1 бр.може да сложим и повече) белим, измиваме и настъргваме на едро ренде или нарязваме на малки парченца.

В тенджерка наливаме олио (4-5 с.л.), топла вода (2 к.ч.) и слагаме нарязаните стръкове праз и настърганите моркови. Ръсваме черен пипер на вкус и щипка сол.

Задушаваме зеленчуците, докато изври водата и като започнат да се запържват, разбъркваме няколко пъти и прибавяме ориза, измит в няколко води. Слагаме и червен пипер (1 к.л.) и брашно (2 ч.л.).

Наливаме топла вода (1 л.) и варим супата без капак, докато се свари ориза. Тогава наливаме зелевия сок (2 к.ч.) и при необходимост още топла вода. Варим нашата оризова супа още 1-2 минути. Може да сервираме готовата Супа от праз и ориз с люта пиперка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар