Супа от праз и ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Супа от праз и ориз
Снимка: Илияна Димова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Зимна си е тази супичка. И вие ли ще си я приготвите?"

Необходими продукти

  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр. може и повече
  • ориз - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • зелев сок - 2 к.ч. от кисело зеле
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза (2 стръка) , измиваме добре и нарязваме на ситно. Моркова (1 бр.може да сложим и повече) белим, измиваме и настъргваме на едро ренде или нарязваме на малки парченца.

В тенджерка наливаме олио (4-5 с.л.), топла вода (2 к.ч.) и слагаме нарязаните стръкове праз и настърганите моркови. Ръсваме черен пипер на вкус и щипка сол.

Задушаваме зеленчуците, докато изври водата и като започнат да се запържват, разбъркваме няколко пъти и прибавяме ориза, измит в няколко води. Слагаме и червен пипер (1 к.л.) и брашно (2 ч.л.).

Наливаме топла вода (1 л.) и варим супата без капак, докато се свари ориза. Тогава наливаме зелевия сок (2 к.ч.) и при необходимост още топла вода. Варим нашата оризова супа още 1-2 минути. Може да сервираме готовата Супа от праз и ориз с люта пиперка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: