Начин на приготвяне
Киселото мляко посоляваме на вкус (посолено млякото се отцежда по-лесно).
Сипваме млякото в тензух, завързваме и слагаме в цедка или закачаме да се отцежда за няколко часа. Трябва да е на хладно.
Отцеденото кисело мляко сипваме в купа и разбъркваме с бъркалка, като наливаме на струйка олио, докато стане гладко (може да сложим още олио по вкус).
Краставичките измиваме добре. За рецептата използваме корнишони, защото не отделят много течност и така салатата не става течна). Белим кората и нарязваме корнишоните на ситни парченца.
Посоляваме леко, разбъркваме и сипваме краставичките при цеденото кисело мляко.
Смесваме хубаво млякото и краставичките и получената млечна салата, разпределяме в чинийки.
Украсяваме всяка млечна салата със зелен магданоз.