Желиран таратор

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
201
Желиран таратор
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата се обелва, нарязва се на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и чесън. Млякото се разрежда с водата, а желатинът се накисва в малко студена вода, докато набъбне.

След това се разтопява на водна баня. Изчаква се да изстине до температурата на млякото и се смесва с него.

Прибавят се и овкусената краставица и копър и се разбърква добре.

Тараторът се налива в купички и се изстудява в хладилник, за да се желира. При поднасяне купичките се обръщат в чиния. Страхотен желиран таратор!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: