Желиран таратор

04/12/2018
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата се обелва, нарязва се на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и чесън. Млякото се разрежда с водата, а желатинът се накисва в малко студена вода, докато набъбне.

След това се разтопява на водна баня. Изчаква се да изстине до температурата на млякото и се смесва с него.

Прибавят се и овкусената краставица и копър и се разбърква добре.

Тараторът се налива в купички и се изстудява в хладилник, за да се желира. При поднасяне купичките се обръщат в чиния. Страхотен желиран таратор!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар