Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Торта за рожден ден Шоколина

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Торта за рожден ден Шоколина
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • масло - 100 г на стайна температура
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • какао - 40 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 250 мл
  • за крема
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • захар - 110 г
  • за глазурата и украса
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • шоколадови пръчици - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си включваме фурната на 180 градуса.

Маслото с пудрата захар разбиваме на пухкав крем. Към тях добавяме яйцето и отново разбиваме.

В купа си пресяваме брашното, бакпулвера, какаото и солта, като към тях добавяме прясното мляко и разбъркваме добре.

Разделяме си сместа на две равни части.

В тавички, намазнени и набрашнени, сипваме сместа. Поставяме в печката и печем до готовност.

Оставяме на страна да изстинат и след това с помощта на конец разделяме всеки блат на две, така че да се получат 4 блата.

Приготвяме си крема по следния начин. С вилица разбиваме яйцата, като добавяме към тях какаото, брашното, захарта и малко мляко.

Добавяме и оставалото мляко и разбъркваме до получаване на гладка смес.

Готовата смес поставяме на котлона при умерена температура и загряваме до сгъстяване и след това отстраняваме.

В поднос за торти поставяме първия блат и намазваме с топлия крем. След това поставяме втория блат и отново крем и така до четвъртия блат.

Накрая намазваме цялата торта с крем и прибираме в хладилника.

Започваме да си подготвяме и глазурата, като загряваме сметаната и с нея заливаме начупения шоколад, като бъркаме непрекъснато до получаване на гладък ганаш.

Заливаме самата шоколадова торта, поръсваме с шоколадови пръчици и отново прибираме в хладилника.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: