Питка Охлювчета

04/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 900г - 1 кг
  • мая за хляб - 1 кубче
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за плънката
  • яйца - 3 бр.
  • кози сирене - 250 - 300 г може и друго
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със солта и захарта разтваряме във водата.

В дълбок съд сипваме пресятото брашно, правим си кладенче и малко по малко добавяме маята.

Замесваме средно меко тесто, което оставяме на топло.

Като отмине половин час, разточваме кора, която намазваме със сместа от разбитите яйца с натрошеното сирене.

Навиваме си кората на руло и режем на парчета с дължина 3-4 см.

Подготвяме си тавичка, която сме покрили с хартия за печене или намазнили.

Подреждамe си парчетата, обърнати нагоре, на разстояние едно от друго, след което оставяме да втасат.

Остатъка от разбитите яйца и сирене изсипваме върху готовата питка.

Поставяме в загрята фурна и печем за около 30-35 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар