Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Полски рула от кайма

Полски рула от кайма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Полски рула от кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Бързо ще спретнем такъв обяд, че пръстите ще си оближете и пак на гости ще ни дойдете"

Необходими продукти

  • телешко месо - кайма 150 гр.
  • свинско месо - кайма 150 гр.
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • сланина - 50 гр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида кайма и предварително накиснатия хляб, яйцето и половината от сланината ситно нарязана.

Сместа се разделя на 4 части. Всяка се разстила и се разпределя останалата сланина. Завиват се на рула и се пържат.

Лука се запържва, добавя се брашното и се залива с вода. Нареждат се готовите рула и се пече във фурна.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: