Плакия от гъби и зеленчуци

10/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак174
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити лук, моркови, керевиз и гъби се нарязват на ситно и се задушават до омекване в маслото (от което предварително е отделено едно малко парченце) и малко вода.

Смесват се с подправките и се изсипват в тава, заливат се с измитото в студена вода брашно и се наръсват в растителното масло и ситно нарязан магданоз.

Отгоре се нареждат филийки от лимона (без кората и семките). Ястието плакия се пече във фурна около 30 мин. Поднася се студено с препечен хляб.

Когато се консумира топло, към всяка порция се прибавя по няколко капки разтопено масло (от предварително отделеното).

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар