Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи с домати и гъби

Яйца на очи с домати и гъби

Яйца на очи с домати и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 500 г
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 или 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби се нарязват на по-едри парчета и се задушават в половината от маслото.

Прибавя се ситно нарязаният лук и се наръсва брашното.

Като поомекнат гъбите, се прибавят нарязаните на малки парчета домати и сол на вкус.

Задушаването продължава, докато се изпари сокът от доматите.

Готовата гозба се наръсва с магданоз и черен пипер и се разпределя на порции, към която се прибавят по 1 или 2 изпържени в останалото масло яйца на очи.

Поднася се с препечен хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: