Задушено червено зеле с ябълки и моркови

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
10/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, нарязан на ситно, а корените за супа и ябълките на кубчета, се задушават последователно в растителното масло.

Накрая се добавя зелето, почистено от завехналите листа, кочана и дебелите жилки на листата и нарязано на тънки ивици, като се наръсва със сол и захарта и се добавя малко топла вода.

Зелето се задушава на тих огън, захлупено с капак, до омекване.

Тогава се прибавят виното, карамфилът и оцет на вкус. Задушаването продължава още десетина минути.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар