Крокети от прясно зеле

10/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
"Вино или бира - решението ще бъде трудно, защото тези крокети от прясно зеле са отлично мезе за всяко питие "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от горните листа и кочана и се нарязва фино. Посолява се и се задушава в две супени лъжици растително масло и малко вода до омекване.

Като остане на мазнината и изстине, към него се прибавят ситно нарязаният лук, приготвено картофено пюре, брашното, черен пипер, магданоз, щипка сол и яйцата.

Сместа се омесва и от нея се оформят продълговати (като кебапчета) крокети. Овалват се в сместа от брашното и галетата и се пържат до златисто оцветяване в силно сгорещеното растително масло.

Поднасят се, наръсени с кашкавал и със салата по избор.

[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар