Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с кисело зеле и зрял фасул

Сарми с кисело зеле и зрял фасул

Сарми с кисело зеле и зрял фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кисело зеле - 12 листа
  • боб - 1 ч.ч.
  • олио - 3/4 ч.ч
  • лук - 2 - 4 глави
  • ориз - ½ ч.ч.
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода.

На другият ден се вари с добавка на 1-2 супени лъжици растително масло до омекване.

Ситно нарязаният лук се задушава в половината от останалото растително масло.

Прибавя се свареният фасул и оризът.

Сместа се подправя на вкус със сол и джоджен и с нея в зелевите листа се свиват сарми.

Сармите се нареждат плътно в намазнена с мазнина тавичка върху пласт от нарязано зеле, заливат се с водата, в която е врял фасулът, и малко зелев сок (общо 2 чаени чаши) и се пекат в умерена фурна, докато останат на мазнината, оцветена с червен пипер.

Поднасят се топли или студени.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: