Бабините пукани люти чушлета

04/12/2018
Анабел
отАнабелНовак174219
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо40 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо436
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • люти чушки - 500 г
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • ябълков оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се измиват и подсушават. След това с помощта на игла се набождат на няколко места.

Чушките се запичат от двете страни на загрят тиган, плоча или направо на котлона.

Чесънът се счуква или пресова. Слага се в купа заедно с малко сол и се налива олио на струйка при непрекъснато бъркане.

Прибавя се оцетът и сместа отново се разбърква. С нея се заливат пуканите люти чушки.

Ако е необходимо, се добавя още сол и чушките се разбъркват, за да се овкусят.

Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар