Бабините пукани люти чушлета

АнабелАнабел
Ветеран
623
3k
1k
269
Бабините пукани люти чушлета
Снимка: Анабел
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви10 мин.
Общо40 мин.
"Ех тези бабини чушлета, най-вкусните на света са те и не ги даваме за никои други"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 500 г
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • ябълков оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се измиват и подсушават. След това с помощта на игла се набождат на няколко места.

Чушките се запичат от двете страни на загрят тиган, плоча или направо на котлона.

Чесънът се счуква или пресова. Слага се в купа заедно с малко сол и се налива олио на струйка при непрекъснато бъркане.

Прибавя се оцетът и сместа отново се разбърква. С нея се заливат пуканите люти чушки.

Ако е необходимо, се добавя още сол и чушките се разбъркват, за да се овкусят.

Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: