Лесна торта Топка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Лесна торта Топка
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Десертите се правят, за да бъдат хапвани с голямо желание и любима напитка с повод или без"

Необходими продукти

  • шоколадово руло - 1 бр. готово
  • орехи - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 пакетче карамел
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • бисквити - 1/2 пакет
  • шарени пръчици - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме шоколадовото руло на парчета.

Вземаме средно голяма купа, която облепяме със стреч фолио.

По стените на съда поставяме от рязаните парчета рула.

Във вътрешността начупваме бисквитите и го поставяме.

На котлона си поставяме прясното мляко и след като заври, прибавяме крема, който сме разредили с малко от млякото.

Изсипваме готовия крем върху натрошените бисквити и натискаме, за да поемат от крема.

Най-отгоре посипваме с орехите и поставяме останалите парчета руло.

Поставяме тортата с рула в хладилника за около 2-3 часа, за да стегне.

Вадим, обръщаме, поръсваме с шарени пръчици и можем да консумираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: