Начин на приготвяне
В дълбок съд поставяме продуктите, като лука нарязваме на четири. Към маринатата добавяме заека, който сме изчистили и измили добре.
Във вряща вода попарваме дреболийките за около 30 минути, не повече. След като са готови ги нарязваме на ситно.
Нарязваме си лука на ситно и поставяме в тиган да се задуши. Към него добавяме и ориза и прибавяме червения пипер. Към тях прибавяме и нарязаните дреболии, доматения сок, нарязаният магданоз, доливаме 3/4 ч.ч. гореща вода и оставяме да къкри. Изчакваме ориза да поеме водата и тогава снемаме от огъня.
Вадим заека от маринатата, подсушаваме и натъркваме отвсякъде със сол. С готовата плънка пълним корема. Наливаме 50 мл. вода и 100 мл. бяло вино, и зашиваме.
Поставяме заека в тава и ако остане от сместа, и нея. Намазваме заека с олио, червен и черен пипер пипер.
Поставяме във фурната, като завиваме със фолио, но добавяме и чаша вино и вода. Печем на умера фурна за около 2 часа, като към края на печенето прибавяме измитите и задушени в малко вода сливи.
Махаме фолиото от тавата, увеличаваме градусите и печем още около 10 мин. Вкусен печен заек!