Пилешки воденички на каша

30/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 600 г
  • брашно - 3 с.л
  • лук - 1 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л. домашна
  • чубрица - 1 щипка
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички почистваме много добре, поставяме ги във водата със солта и оставяме да се варят.

Почистения и нарязан лук изсипваме в тиган със сгорещеното олиото.

Оставяме така, докато самият лук омекне и след това прибавяме брашното и червения пипер.

Разбъркваме енергично, така че да не се получат бучки от брашното.

Към получената се каша прибавяме водата.

Оставяме за известно време да покъкри и накрая добавяме сварените воденички с универсална подправка и чубрицата.

Оставяме така да поври за около 10 минути.

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар