Новогодишен ябълков сладкиш

Янка ГорановаЯнка ГорановаНовак
07/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и изчистени ябълки се обелват, нарязват се на тънки ивички, варят се около 2-3 минути в малко вода и сока от лимона.

Ябълковите резенчета се нареждат в тава, намазана с масло, поръсват се със захар и ванилия и се пекът до полуомекване в нагорещена фурна.

От останалото масло, бакпулвера и брашното се приготвя тесто. Към него се прибавят плодовата есенция, разтопените бучки захар и капките ром.

Изсипва се върху полуизпечените ябълки и се пече още малко във фурната. Сладкишът се оставя да изстине и преди да се сервира се напръсква с няколко капки плодов сироп.

По желание готовият ябълков сладкиш може да се обърне и да се поръси с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар