Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап с кисели краставички

Винен кебап с кисели краставички

Винен кебап с кисели краставички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г бонфиле
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 к.ч.
  • кисели краставички - 7 - 8 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното бонфиле се нарязва на парчета, поръсва се със сол и черен пипер и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се ситно нарязният лук и той се запържва за 10 минути.

Слага се брашното, размитото пюре, червеният пипер, залива се с виното и вода да покрие месото.

Ястието се подправя със сол и черен пипер и се вари на тих огън 20-30 минути.

Накрая към кебапа се прибавят нарязаните на ивици кисели краставички, чубрица и се вари още 5-10 минути.

Приготвеният винен кебап се поднася с варен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: