Окрошка с риба

29/11/2018
"Окрошката е студена руска супа, тонизираща и утоляваща жаждата."
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 200 г варено филе от различни видове
  • краставици - 2 бр. пресни
  • зелен лук - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • сметана - 100 г или няколко с.л. олио
  • горчица - 1 ч.л. лютива
  • хрян - на вкус
  • хлебен квас - 1. 5 л
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците стрийте с горчицата, захарта, солта и хряна, добавете половин чаена чаша квас и разбъркайте.

Нарежете на дребно варената риба, белтъците, краставиците и лука, налейте 2 ч.ч. квас и разбъркайте хубаво, но внимателно.

Сипете сместа в плътно похлупен съд и оставете в хладилника за 2 – 3 часа.

Добавете останалия квас и поднесете окрошката, като във всяка порция сложите лъжица сметана и поръсите с нарязания копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар