Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица на тиган

Пица на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пица на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Грабвайте един по-голям тиган и се захващайте със забъркването на тази вкусна пица"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 2 в.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • За гарниране на пицата
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • колбаси - 50 г по избор
  • зеленчуци - 1 шепа, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто за пица от зададените продукти. Полученото тесто не трябва да е нито много твърдо, нито много меко и няма нужда от отпочиване на тестото.

Разточете тестото (за голям размер тиган), като се съобразявате с големината на съда, трябва да е с неговия диаметър, който тиган сте намазали предварително с олио.

Поставете разточеното тесто в тигана, намажете с домашен кетчуп/лютеница/доматено пюре, поставете продукти на вкус.

Похлупете с капак пицата и пуснете на умерен огън за около 10 минути, като с помощта на шпатула проверете отдолу до получаване на желан загар. Поднесете приготвената пица на тиган, докато е още топла!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: