Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пюре от грах Сен Жермен

Пюре от грах Сен Жермен

MarianeMariane
Джедай
202169
Пюре от грах Сен Жермен2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектното допълнение към всяка пържола - нежно пюре от грах"

Необходими продукти

  • грах - 600 г пресен
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 150 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният грах се вари до готовност, в подсолена вода, като се пуска в нея след като е завряла.

Може да се използва и грах от консерва, който трябва да се отцеди добре и да се свари в подсолена вода.

Свареният грах с прецежда, след което се прекарва през сито. Прибавя се към прясното масло и се разбърква на топло.

Ако се получи прекалено гъсто пюре, се разрежда с прясното мляко. Овкусява се със сол и се поднася като гарнитура към печени меса и пържоли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: